Sunday, February 28, 2021

De ce sa invesesti in titluri de stat Fidelis?

Stim cu totii ca in 2020 titlurile de stat Fidelis au avut un foarte mare succes.

Stim de asemenea ca Fidelis sunt cele mai sigure instrumente de pe piata la momentul actual, acestea fiind emise de statul roman si cel mai important e faptul ca au dobanzi superioare celor bancare.

Vedem ca statul, la modul declarativ (sic!!!) vrea sa programeze trimestrial(vom vedea) cate o emisiune Fidelis adresata populatiei/micilor investitori.

De ce am investi in titluri de stat Fidelis ?

Daca sunteti in categoria investitorilor superprudenti sau nu ati investit deloc pana acum si vreti sa incepeti cu ceva sigur si pentru ca nu va doriti deloc riscuri, atunci puteti lua Fidelis. Au dobanzi bune, se pot cumpara spre exemplu prin Tradeville, BT..si usor putem spune ca ne transforma in investitori. Plus ca le putem vinde ulterior destul de usor. Asta daca nu vrem sa ramanem la clasicele titluri de stat Tezaur(disponibile prin trezorerie, poșta romana) cu dobanda fixa(scutita de impozit), dar in lei si la lichidare inainte de termen pierdem toata dobanda acumulata.

Daca totusi suntem in categoria investitorilor moderati, si ne dorim investitii de 50% in actiuni (bursa) si 50% in instrumente sigure, putem ,lunar, sa cumparam actiuni de jumatate din suma disponibila pentru investitii iar de cealalta jumatate sa cumparam titluri de stat Fidelis.

In cazul in care ne situam in categoria investitorilor dinamici/strategici si ca atare avem nevoie de lichiditati tot timpul atunci procentul investit in Fidelis poate scadea sau putem lichida rapid Fidelis pentru a prinde oportunitati.

De asemenea si fondul de rezerva(de la caz la caz poate fi suma de la 6 pana la 12 luni de cheltuieli) poate fi plasat in Fidelis.

Important e sa fim echilibrati.
PS: Nu uitati de Disclaimer
Share:

0 comments:

Post a Comment